Comprovant enllaços externs...Comprovant enllaços externs...
Secció de Benafigos

Que és guifi.net?

És una xarxa de teleconumicacions de manera que totes les cases que s’unisquen a ella poden intercanviar informació entre elles, es a dir tots els ordenadors que estiguen conectats poden enviar-se correus, missatges, compartir musica i fotos i altres continguts que parlarem més endavant a través de la xarxa.
La xarxa es completament lliure, no cal pagar per donar-se d’alta, ni per utilitzar-la, tampoc cal demanar permís a ningú i no térestriccions d’us.
A dia d’avui, el soport fisíc que té la xarxa és la tecnologia Wifi, però ja s’han començat a instalar trams de fibra optica.

 

guifi.net

 

 

 

 

 

Casal Popular Atzeneta

Com es construix la xarxa?

Cadascú crea el seu tros de xarxa i l’enllaça amb qui tinga més prop, si es possible. D’esta manera anem conectant tots els punts entre ells, anem fent creixer la xarxa i ens podem comunicar amb més persones. Cadascú és propietari del seu tram i es preocupa de que funcione correctament.

Quins usos se li poden donar a la xarxa?

Moltissims. Comunicació per veu (com el telefon), videoconferècies, radio, televisió, correu electrònic, missatgeria instantania (messenger), cameres de seguretat, control de procesos, jocs en xarxa, portes a internet, etc.

Que s’ha fet a Atzeneta?

Des del Casal Popular han començat a desenvolupar la xarxa. Han muntat al coll de la basa una antena central, accessible des de totes la cases del poble i moltes del terme capaç de processar molta informació. D’esta manera la gent d’Atzeneta només ha d’apuntar amb la seua antena cap allà i ja estarà conectada. El Casal també ofereix als seus socis conectar-se a internet a través a través del seu servidor proxy.

Que s’està fent a Benafigos?

Ni ha instalat a la casa cultura de Benafigos un SuperNode que agafe la senyal d'Atzeneta i done cobertura a Vistabella. També ni ha instalat un Node en el Ajuntament de Benafigos que done cobertura a la zona de la plaça i les cases del voltant. La Farmacia, Apartament rural SoldePico i algún particular ja tenen instalada una antena particular i disposen de conexió a internet. En la web de http://guifi.net/benafigos es pot vore tots els nodes que estan operatius i els que estan en projecte. No es dificil instalarse una antena d'aquestes, mes avant s'indica que s'ha de fer per a conectarse. Cal tindre en compte que ara mateix només funcione si teniu visió directa amb el ajuntament o amb la casa gran. Estem a l'espera de que l'ajuntament ordene l'instalació d'algun repetidor per a donar cobertura a mes cases del poble. Si teniu algun dubte podeu comentarlo al nostre foro...

Tindré internet gratis?

El internet és graits perquè algú el paga. A través de la xarxa pots conectar-te a internet a través d’una altra casa que també estiga conectada a la xarxa, que tinga una conexió ADSL a Telefonica o a alguna altra operadora i que t’hage autoritzat per poder fer-ho. En el Casal d'Atzeneta tenen una linia ADSL per als socis, per lo tant si te fas soci (32€ al any) te donen la conexió a internet. També ni ha un proxy en Vistabella que provisionalment donae conexió a internet, pero ara ja no. Ll'ajuntament de Benafigos te en projecte contractar la seua propia ADSL per a donar accés als veïns, pero no se sap el temps que pot tardar en ferse efectiu eixe projecte.

Que he de fer per a conectar-me?

Necessites un router, una antena i els cables necessaris, l’opció que estem gastant nosaltres son les Nanostations5 que porten el router i l’antena tot junt i es molt més facil d’instalar. També cal registrar el teu node a www.guifi.net que es la plana web des d’on es coordina tot el projecte, a més allí hi ha moltissima informació.

És legal?

Sí. Guifi.net funciona a les freqüències de 2,4 i 5 GHz que no necessiten cap autorització administrativa. Els accesos a internet que es donen son com a autoprestació i mai com a activitats comercials. Si més no, es podria utilitzar la xarxa amb finalitats economiques si l’usuari que vol fer aquest us té les autoritzacions administrativas corresponents i en aquest cas la responsabilitat serien del propi usuari i no de la xarxa en general.

Vull saber més

Passa per www.guifi.net, allí hi ha moltissims documents, un forum molt actiu i molts experts en el tema. Gufi.net ja té 5 anys de vida i porta més de 11000 nodes instal•lats als Països Catalans, fem creixer la xarxa lliure entre tots fins no haver de dependre de les empreses de sempre.

[P.I.B.] [Benafigos] [Fòrum] [Comunicats] [Contactar]

© Penya Independent de Benafigos, 2003 - 2015

Tots els logotips, marques, noms d'empresa i qualsevol altra referència a títols protegits per la propietat industrial o intelectual que s'esmenen a esta Web són propietat dels seus titulars. Els comunicats i els missatges del fòrum, així com les notícies externes esmentades a qualsevol dels apartats d'esta Web, són responsabilitat dels seus autors respectius. Només ens fem responsables dels missatges, comunicats o notícies que estiguen firmats per la Penya Independent de Benafigos.
Les dades proporcionades en el registre d'usuari són exclusivament per a ser utilitzades dins d'esta Web. No venem ni cedim a ningú les dades de qui es registre ací. Si vols deixar de ser usuari de la nostra Web, pots donar-te de baixa sempre que vulgues, tant des del fòrum com des de l'Administració d'Usuaris de la pròpia Web (dins la secció d'Actualitat).
Servidor Creat amb Base de dades Allotjat a Per a descarregar arxius
Apache Foundation PHP MySQL Evidalia Hosting Free Download Manager
Free Download Manager
Apache 5.6.30

La teua localització: - (). El nostre servidor: - ()